nice for me and you

Friday, April 30, 2010

heheheh..apa tu sijil simpanan premium..org kate kalu nk mnyimpan jgn simpan dalam satu bakul jek...kita kena variasikan...so salah satu duit simpanan aku aku simpan kat SIJIL SIMPANAN PREMIUM..penah ngar ke...short form dier SSP..ok, nk beli ssp ne kat BANK SIMPANAN NASIONAL@BSN...satu sijil bernilai RM 10..rm10 akan mewakili satu nombor..

.

contohnya: anda membeli ssp RM100.maka anda akan dapat sebanyak 10 nombor..nombor2 anda ini dan semua rakyat yg da beli kat satu malaysia ne akan di undi sebulan sekali...nombor yg bertuah akan dapat hadiah yg sgt2 lumayan...first prize keta bmw tue...fourth prize pon myvi...then duit yg korang da bayar  tu x kan hilang...kita leh claim balik dengan jual sijil yg kita da dapat tue...min kita leh beli rm 10 dan xder nilai limit seberapa manyak yang korang nak beli...tp duit ne x der investment la...mean xder dividen la..kalu korang masuk rm50...kuarkan balik pon rm50 gak...tu la yg rugi nyer...so aku masuk pon x manyak la setiap bulan rm50 jek..asalkan ader..kira mcm duit kecemasan...nak cash out sntiasa ader duit emergency...kita ne x tao bile kita susah..time senang selalu ingt tp time susah slalu lupa2 kan...eceh gitu...

BSN akan cabut sekali dalam masa sebulan,selalunye hujung2 bulan..then korang leh chek keputusn terus kat sms or web dier..http://www.bsn.com.my/simpanan/ssp/keputusanssp.asp....bulan ne x der rezeki aku g...xpe ..da namanya pon cabutan bertuah kan....

lagi satu SSP ne pon korang leh wat pinjaman ngan interest yg sgt rendah ..hanya 3.5% sahaja..minimum amount yg leh dipinjam RM5000..BSN leh bagi 95% dari nilai sijil.. so kita kena ader sijil at least 5500 la baru leh cagarkan...n minimum ikat 5 tahun...tp dlm masa yg nombor korang still leh running utk cabutan bertuah...

menarik x?yg aku leh kongsi,aku kongsi...sharing is caring... 





    

3 comments:

*diera* said...

tq for info.. sy tumpang baca.. heheh baru nak belajar.. sangat membantu.. tq sekali lagi ya..

Anonymous said...

I have read so many posts about the blogger lovers except this piece of writing is in fact a pleasant post, keep it
up.

Here is my blog :: best registry cleaner

Anonymous said...

tumpang tanya,
cmna nak jual balik ssp ni ea?